Konyhabuli

Csirke lollipop

 

 

Kép 320

 

 

Nem éppen idegnyugtató a csirkehús előkészítése, főleg ha egy négytagú családnak készül, de a végeredmény kárpótol 🙂

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű csirkeszárnynak a “comb” része

fűszerek – nálam a páchoz olíva olaj, csilipehely, só, bors, fokhagyma, fél citrom leve

liszt, tojás, zsemlemorzsa

Az igazi lollipop sörtésztában van kisütve viszont én most csak paníroztam

sörtészta:

2 tojás

kb. 0,5 dl sör

fűszerkeverék

4-5 ek liszt

Először is essünk neki a csirkeszárnyaknak 🙂 A lényege az, hogy a húst egy éles késsel fejtsük vissza szépen a “comb” vastagabb vége felé, egy kis gömböt formálva belőle.

Segítségképpen  itt egy videó hozzá 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=Te0ap966gZM&feature=related

Ha készen vagyunk az eredeti recept szerint  fűszerezzük, a sörtésztában megforgatjuk, és kisütjük.

Én most másképp csináltam. A kész combocskákat a fenti pácba tettem 2-3 órára, majd a szokásos módon paníroztam, és bő, forró olajban kisütöttem.

Tálalhatjuk salátával, vagy bármilyen kedvünkre való körettel 🙂

 

Kép 306

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!