Nem éppen idegnyugtató a csirkehús előkészítése, főleg ha egy négytagú családnak készül, de a végeredmény kárpótol 🙂
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű csirkeszárnynak a “comb” része
fűszerek – nálam a páchoz olíva olaj, csilipehely, só, bors, fokhagyma, fél citrom leve
liszt, tojás, zsemlemorzsa
Az igazi lollipop sörtésztában van kisütve viszont én most csak paníroztam
sörtészta:
2 tojás
kb. 0,5 dl sör
fűszerkeverék
4-5 ek liszt
Először is essünk neki a csirkeszárnyaknak 🙂 A lényege az, hogy a húst egy éles késsel fejtsük vissza szépen a “comb” vastagabb vége felé, egy kis gömböt formálva belőle.
Segítségképpen itt egy videó hozzá 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=Te0ap966gZM&feature=related
Ha készen vagyunk az eredeti recept szerint fűszerezzük, a sörtésztában megforgatjuk, és kisütjük.
Én most másképp csináltam. A kész combocskákat a fenti pácba tettem 2-3 órára, majd a szokásos módon paníroztam, és bő, forró olajban kisütöttem.
Tálalhatjuk salátával, vagy bármilyen kedvünkre való körettel 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: