A mai ebédhez adott volt a csirkecomb, na meg a sok szilva ami a konyhában hűsöl. / Ez a leírás még nyáron készült, azóta a szilvák már a fagyasztóban dideregnek 😀 / Saját kútfőből összepárosítottam őket .
Hozzávalók:
csirkecomb /de lehet bármilyen más hús is /
kb. fél kg magozott szilva
2 dl vörösbor
Fűszerek: só, bors, rozmaring, fahéj, szegfűszeg, cayenne bors /elhagyható /A csirkecombokat fűszereztem sóval, borssal, rozmaringgal. Jól beledörzsöljük a húsba, hogy szép kéreg alakuljon ki rajta. Serpenyőbe /magas falú/ pici olíva olajat melegítettem, majd hirtelen szép pirosra sütöttem.
Innen jön az izgalmasabb része Mikor megpirult a csirke, beledobtam kb. fél kiló magozott szilvát, és 2 dl jóféle vörösborral felengedtem. Fűszerként került bele 2 kisebb darab fahéj, pár szem szegfűszeg, két csipet cayenne bors, és cukor ízlés szerint. Fedő alatt kis lángon főzzük, míg szépen összeesik benne a szilva, és megpuhul a csirkecomb.
Savanykás, pikáns ízével szerintem nem fogtam mellé 🙂 Köretként adhatunk mellé burgonyapürét, vagy rizst.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: