Konyhabuli

Palócleves – ahogy én készítem

 

Kép 287

 

 

Talán azt is mondhatnánk hogy ahány ház, annyi palócleves 🙂 Rengeteg variációt láttam – olvastam már. Én kiokoskodtam a sajátunkat, és ez évek óta bevált. Lehet hogy nem így kell készíteni, de mi így szeretjük. 🙂

Hozzávalók:

50-60 dkg sertéslapocka /én most uram bocsá’, csirkemellből készítettem 🙂 /

1 nagy fej vöröshagyma

1 darab nagyobb sárgarépa

1 darab nagyobb  zöldség

2 közepes burgonya

1 paprika

1 paradicsom

kb. 30 dkg zöldbab

tejföl

Fűszerek: só, bors, fél csokor kapor, pici köménymag, pirospaprika

 

A húst és a megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk.  Kevés olajon megpároljuk a hagymát. Én a hagymával együtt beleteszem a kockákra vágott paprikát, paradicsomot is.  Sózom, borsozom. Ha kész hozzáadom a húst, átforgatom kicsit, majd mehet bele a pirospaprika, ezzel is forog egyet – kettőt, adok hozzá egy nagyon kicsi vizet, majd kb 10 percig így összefőzöm. Hozzáadom a zöldségeket /kivéve a zöldbabot/, és még kb 10 percig így rövid lével főzöm. Ez most csirkemellből készült, de ha sertéshús van benne, akkor ennél hosszabb ideig főzzük, mielőtt a zöldségeket hozzáadnánk. No, ha idáig megvagyunk, öntsük fel vízzel, majd beletehetjük a zöldbabot, és a  többi fűszert. Mielőtt majdnem kész, akkor hozzáadom az apróra vágott kaprot.

Van aki az egész levesbe belekeveri a tejfölt, én nem szoktam, mert nálunk nem mindenki szereti. Tálalásnál aki kér, az kap egy kanálkával a tetejére 🙂

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!