Konyhabuli

Töltött kenyértekercsek

Kép 199

 

 

A neten láttam nemrégiben egy képet erről a tekercsről, de nem tudom ki az eredeti ötletgazda 🙂 Mindenesetre köszönet érte, nagyon finom!! 🙂

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű toast kenyér / létezik a “normál” méretnél kicsit nagyobb, ha lehet olyat vegyünk hozzá /

sonka vagy bármi más felvágott

vajkrém, sajtkrém

tehetünk bele vékonyra vágott zöldségfélét is

tojás, zsemlemorzsa

 

A kenyérszeleteket sodrófával úgymond kinyújtjuk. Vigyázzunk hogy azért túl vékony ne legyen, mert a feltekerésnél szétszakadhat!

Kép 183

 

Én sajtkrémmel kentem meg. 1 tömlős sajthoz adtam kis csilit, pici fokhagymaport, borsot, és friss nem lévén, szárított petrezselyemzöldet.

Kép 190

 

Ezzel megkentem a kenyereket, majd sonkát, és egy vékony csík zöldpaprikát tettem rá. De tulajdonképpen fantáziánk szerint bármi lehet a töltelék, csak ne tömjük meg nagyon.

Feltekerjük jó szorosan, tűzzük meg egy fogpiszkálóval vagy hústűvel. Tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk. Lisztben nem kell!

Kép 194

 

Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot. Sütés előtt volt amelyikből próbaképpen kiszedtem a fogpiszkálót, nem ment szét így sem.

Kitűnő reggeli vagy vacsora lehet, de akár feltétként is eltudom képzelni például spenóthoz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!