Hozzávalók :
20 dkg sárgarépa
1 póréhagyma /kb. 20 dkg /
8 szelet vékony sertéscomb /de lehet karaj vagy csirkemell is /
8 szelet bacon szalonna /nekem egy kicsit több kellett, hogy mindenütt szépen befedje/
1 dl száraz vörösbor
3 evőkanál vörösborecet /el is hagyható/
1 dl víz
2 babérlevél
1,5 dl tejföl
1 teáskanál étkezési keményítő /ha nincs, akkor liszt /
só, bors, a díszítéshez petrezselyemzöld
A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a póréhagymát karikára vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyik tetejére teszünk répát, hagymát, és feltekerjük. Körbetekerjük a baconnel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük hogy ne essen szét. /ne felejtsük eltávolítani a végén! :-)/
Serpenyőben egy kevés olajon körben szépen megpirítjuk a tekercseket. Felöntjük a vörösborral, borecettel /elhagyható/, és a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet. Fedő alatt, közepes hőfokon kb. 20 percig pároljuk. A tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel /ennek hiányában liszttel/. Ha kész a hús kiszedjük, majd a mártást behabarjuk, és egyet forralunk rajta. A tekercseket tálra tesszük, egy kevés mártással leöntjük. Petrezselyemmel díszítjük, és nálam elmaradhatatlan egy pici csilipehely 🙂 A maradék mártást külön kínáljuk mellé.
Köretként készíthetünk burgonyapürét, rizst, vagy sült burgonyát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: