Konyhabuli

Szalonnába göngyölt hús

 

Kép 145

 

 

Hozzávalók :

20 dkg sárgarépa

1 póréhagyma /kb. 20 dkg /

8 szelet vékony sertéscomb /de lehet karaj vagy csirkemell is /

8 szelet bacon szalonna /nekem egy kicsit több kellett, hogy mindenütt szépen befedje/

1 dl száraz vörösbor

3 evőkanál vörösborecet /el is hagyható/

1 dl víz

2 babérlevél

1,5 dl tejföl

1 teáskanál étkezési keményítő /ha nincs, akkor liszt /

só, bors, a díszítéshez petrezselyemzöld

 

A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a póréhagymát  karikára vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyik tetejére teszünk répát, hagymát, és feltekerjük. Körbetekerjük a baconnel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük hogy ne essen szét. /ne felejtsük eltávolítani a végén! :-)/

Serpenyőben egy kevés olajon körben szépen megpirítjuk a tekercseket. Felöntjük a vörösborral, borecettel /elhagyható/, és a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet. Fedő alatt, közepes hőfokon kb. 20 percig pároljuk. A tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel /ennek hiányában liszttel/. Ha kész a hús kiszedjük, majd a mártást behabarjuk, és egyet forralunk rajta.  A tekercseket tálra tesszük, egy kevés mártással leöntjük. Petrezselyemmel díszítjük, és nálam elmaradhatatlan egy pici csilipehely 🙂 A maradék mártást külön kínáljuk mellé.

Köretként készíthetünk burgonyapürét, rizst, vagy sült burgonyát.

 

nn

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!