Konyhabuli

Mascarponés mokkakrém

Kép 133-001

 

 

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone

1 dl cukrozott sűrített tej /tubusos /

10 dkg mandulás csók / sima piskóta koronggal is helyettesíthető/

5 – 6 evőkanál hideg, erős kávé

2 evőkanál kávélikőr, vagy kávé aroma /nekem egyik sem volt, rum aromát tettem bele, azzal is tökéletes 🙂 /

1 teáskanál barna cukor vagy porcukor

 

Előkészítünk 4 db kb 1,5 dl-es poharat. A mascarponét a sűrített tejjel kikeverjük /egy nagyon pici vanília aromát is tettem bele/. A mandulás csókból mindegyik pohár aljára tördelünk egy réteget. A kávét elkeverjük a likőrrel /vagy aromával /, és a felével a kekszeket meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elosztva a kekszréteg tetejére simítjuk. Megint egy réteg darabokra tördelt keksz következik, majd ezt is meglocsoljuk a maradék kávéval. A maradék krémet beletöltjük a poharakba, majd egy kis keksszel és barna cukorral díszítjük a tetejét. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Nagyon mutatós és finom édesség, szerintem ünnepi asztalon is megállja a helyét 🙂

Bár a mascarpone nem olcsó, de itt is javasolnám 4 személynél a dupla adagot, mert nekem olyan “köll még” íz maradt a számban 😀

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!