Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
1 dl cukrozott sűrített tej /tubusos /
10 dkg mandulás csók / sima piskóta koronggal is helyettesíthető/
5 – 6 evőkanál hideg, erős kávé
2 evőkanál kávélikőr, vagy kávé aroma /nekem egyik sem volt, rum aromát tettem bele, azzal is tökéletes 🙂 /
1 teáskanál barna cukor vagy porcukor
Előkészítünk 4 db kb 1,5 dl-es poharat. A mascarponét a sűrített tejjel kikeverjük /egy nagyon pici vanília aromát is tettem bele/. A mandulás csókból mindegyik pohár aljára tördelünk egy réteget. A kávét elkeverjük a likőrrel /vagy aromával /, és a felével a kekszeket meglocsoljuk. A mascarponés krém felét elosztva a kekszréteg tetejére simítjuk. Megint egy réteg darabokra tördelt keksz következik, majd ezt is meglocsoljuk a maradék kávéval. A maradék krémet beletöltjük a poharakba, majd egy kis keksszel és barna cukorral díszítjük a tetejét. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Nagyon mutatós és finom édesség, szerintem ünnepi asztalon is megállja a helyét 🙂
Bár a mascarpone nem olcsó, de itt is javasolnám 4 személynél a dupla adagot, mert nekem olyan “köll még” íz maradt a számban 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: