Ma már nagyon sok mindent próbálunk elkészíteni házilag, kikerülvén a felesleges adalékanyagokat, ízfokozókat. Több mindent kipróbáltam már én is, most a vajon volt a sor 🙂
Tulajdonképpen ennek az elkészítése a legegyszerűbb talán…. Veszünk min. 30%-os zsírtartalmú habtejszínt, amit kézi habverővel addig verünk, míg a savótól elválik. Ez kb. 15-20 perc. Ne adjuk fel, mert ennek sikerülnie kell 🙂 Ha kész, hideg vízbe tesszük a vajat, és a maradék savót kinyomkodjuk belőle.
A kész vajat hagyhatjuk natúran, de ízesíthetjük is sóval, zöld fűszerekkel, csilivel. Ha hűtőbe tesszük, miután kissé megszilárdult könnyen formázhatjuk akár hengeresre is, alufóliába vagy folpack segítségével. Fűszervajként is jó szolgálatot tesz 🙂
Tehát ezután ha tejszínhabot akarunk készíteni és nem sikerül ne csüggedjünk el, csak verjük hősiesen tovább, és lesz finom házi vajunk 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: