Konyhabuli

Sztracsatella

994763_500317513370848_1525818608_n

 

 

Gyorsan összeállítható, sütés nélküli finomság, aminek egyetlen egy baja van: 1 éjszakát hűsölnie kell a hűtőszekrényben 🙂

Hozzávalók:

2 dl cukor

2 dl búzadara

1 liter tej

2 tojássárgája

csipet só

kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta

12 dkg margarin

5 dl habtejszín

1 tábla étcsoki

1 evőkanál kakaópor /cukrozatlan/

 

A tejben elkeverjük a búzadarát,a cukrot, tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl, addig a tejszínt kemény habbá verjük /tehetünk bele habfixálót is, hogy biztosra menjünk 🙂 /, és a fele tábla csokit belereszeljük.

Egy – kb. 20×30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) – kirakunk a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon és jól szeletelhető legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!