Gyorsan összeállítható, sütés nélküli finomság, aminek egyetlen egy baja van: 1 éjszakát hűsölnie kell a hűtőszekrényben 🙂
Hozzávalók:
2 dl cukor
2 dl búzadara
1 liter tej
2 tojássárgája
csipet só
kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
12 dkg margarin
5 dl habtejszín
1 tábla étcsoki
1 evőkanál kakaópor /cukrozatlan/
A tejben elkeverjük a búzadarát,a cukrot, tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl, addig a tejszínt kemény habbá verjük /tehetünk bele habfixálót is, hogy biztosra menjünk 🙂 /, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Egy – kb. 20×30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) – kirakunk a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab.
A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokoládét. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon és jól szeletelhető legyen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: