Konyhabuli

Rántott kelkáposzta csomagocskák

969938_636138459729586_254538293_n

 

 

Vannak bizonyos ételek, zöldségfélék, amik a “megosztó” kategóriába sorolhatóak. Ilyen a kelkáposzta is. Van aki imádja, van aki a szagát sem tudja elviselni 🙂 Ez a verzió az az arany középút 🙂 Van benne kelkáposzta, de mégsem az dominál benne a legjobban…..

Hozzávalók:

személyenként 2-3 kelkáposzta levél

sonka

sajt

kaliforniai paprika

panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

Ízlésünktől és fantáziánktól függően tulajdonképpen bármi más is kerülhet bele.

 

A kelkáposzta levelek vastag ereit kivágjuk, majd forró sós vízben 2-3 percig főzzük. Vigyázzunk, mert hamar szétfő! Tulajdonképpen csak az a lényeg hogy könnyen feltudjuk tekerni.

A levelek közepére tesszük jelen esetben a sonkát, sajtot, kaliforniai paprikát, két oldalát behajtjuk, majd felgöngyöljük.

Szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban kisütjük, papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük.  Nem fog szétesni, a panír szépen összefogja. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével, vagy sült burgonyával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!