Nagy kedvenc a családban a tortellini, de levesbe még sosem próbáltam. Régi, újságokból kivágott receptek között böngésztem, ott találtam rá. A család egyöntetűen befogadta a kedvencek közé 🙂
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 db sárgarépa
2 db zöldség
1 maréknyi zöldborsó
fél doboz konzerv gomba vagy 10-15 dkg friss
1 csomag tortellini /bármilyen lehet, én sajtosból készítettem /
1 csokor metélő hagyma /zsenge újhagyma szárával helyettesítettem /
só, bors, leveskocka /ez utóbbi elhagyható ha valaki nem használja /
A hagymát apró kockára vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a leveszöldségeket, majd kevergetve pár percig pároljuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük.
A tortellinit hozzáadjuk a leveshez, és alacsony hőfokon a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Kb. 13-15 perc. A legvégén hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, és ha szükséges utánaízesítjük a levest.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: