Gyermekkorom ízei jönnek vissza ebben a receptben, anyukám sokat készítette 🙂 Együtt teszem fel a két receptet, mert kapcsolódnak egymáshoz 🙂
Krumplis pogácsa: 1 kg krumplit sós vízben megfőzünk. Ha kész leszűrjük, de nem öntjük ki a levét!! Összetörjük a krumplit, majd ha kihűlt adunk hozzá egy tojást, pici sót, és annyi lisztet hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Túl kemény ne legyen. Kiszaggatjuk /van aki késsel csak négyzetekre vágja/, majd forró olajban kisütjük. Ehetjük baracklekvárral, simán cukorral, de akik a sós ízeket szeretik azok akár tejföllel, vagy reszelt sajttal is.
Gombóc leves: A krumpli főzővizét visszatesszük a tűzhelyre, ízesítjük borssal, pici őrölt köménnyel, ha kell akkor még sóval, és én egy babérlevelet is dobtam bele. Ha felforrt készítünk egy vékony piros rántást rá. A pogácsa tésztájából elcsenünk egy kicsit, majd kicsi gombócokat készítünk belőle, és a levesben megfőzzük. A végén apróra vágott petrezselymet teszünk rá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: