Egy kicsit másképp készül mint a hagyományos társa, ám ugyan olyan finom, pillanatok alatt kész van, és tulajdonképpen elronthatatlan 🙂
Hozzávalók:
3 dl tej
50 dkg túró
6-7 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
cukor /ízlés szerint/
1 citrom reszelt héja
zsemlemorzsa
A tejhez hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Nagyon sűrű tejbegrízt főzünk belőle. A “kanál megáll benne” kategória 🙂 Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a villával áttört túrót, és jól eldolgozzuk.
Gombócokat formálunk, és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Aki nem szereti darált dióban is megforgathatja.
Tipp: ha fagyis kanállal csináljuk a gombócokat, szép egyformák lesznek 🙂 Egy – egy gombóc után mártsuk hideg vízbe, így nem ragad bele.
Tálalhatjuk tejföllel, porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: