Gyorsan elkészíthető, mutatós édesség. Hűtőben sokáig eltartható, már ha marad belőle:-)
Hozzávalók:
15 dkg cukor
25 dkg Ráma
6 evőkanál méz
20 dkg étcsoki / fele – fele arányban tejcsokival is nagyon finom /
25 dkg natúr kukoricapehely
15 dkg darált dió /diópótlóval is kiváltható /
A cukrot és a mézet felolvasztjuk. Beletesszük a rámát, majd ha ez is elolvadt mehet bele a csoki. /törjük kis kockákra, könnyebben olvad /Utána beletesszük a darált diót, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, majd a kukoricapelyhet beleforgatjuk. Akkor jó az állaga ha már nemigazán tudjuk keverni. Ha hígnak találjuk tegyünk még bele kukoricapelyhet.
Papírkapszliba kávéskanál segítségével nagyjából egyforma halmokat teszünk. Ez a macerás része , de megéri 🙂
Tároljuk hűtőben, mert melegben meglágyul a csoki és a méz benne.
mi majdnem ugyanezt szoktuk kotyvasztani kisfiammal csak zabpehellyel, az eredmény kitünő 🙂
A kukoricapelyhet mivel lehet helyettesíteni?
nagyon jól néz ki…