Konyhabuli

Ferrarossi – filléres csemege

1235357_652207011456064_2141216948_n

 

 

Gyorsan elkészíthető, mutatós édesség. Hűtőben sokáig eltartható, már ha marad belőle:-)

Hozzávalók:

15 dkg cukor

25 dkg Ráma

6 evőkanál méz

20 dkg étcsoki  / fele – fele arányban tejcsokival is nagyon finom /

25 dkg natúr kukoricapehely

15 dkg darált dió /diópótlóval is kiváltható /

 

A cukrot és a mézet felolvasztjuk. Beletesszük a rámát, majd ha ez is elolvadt mehet bele a csoki. /törjük kis kockákra, könnyebben olvad /Utána beletesszük a darált diót, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, majd a kukoricapelyhet beleforgatjuk.  Akkor jó az állaga ha már nemigazán tudjuk keverni. Ha hígnak találjuk tegyünk még bele kukoricapelyhet.

Papírkapszliba  kávéskanál segítségével nagyjából egyforma halmokat teszünk. Ez a macerás része , de megéri 🙂

Tároljuk hűtőben, mert melegben meglágyul a csoki és a méz benne.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mihók Csabáné says: (előzmény @Kokusz)

    mi majdnem ugyanezt szoktuk kotyvasztani kisfiammal csak zabpehellyel, az eredmény kitünő 🙂

  2. Kokusz says:

    A kukoricapelyhet mivel lehet helyettesíteni?

  3. Marcsi Sebestyén says:

    nagyon jól néz ki…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!