Konyhabuli

Zebracsíkos torta

 

zebracsíkos torta

 

Nagyon mutatós, és nem kevésbé finom sütemény 🙂 Kinézete ellenére végtelenül egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

2,5 dl étolaj

250 gramm kristálycukor

1 dl tej

2 kávékanál vanília aroma, vagy vaníliás cukor

4 tojás

Vaníliás részhez:

175 gramm liszt

fél csomag sütőpor

Kakaós részhez:

25 gramm kakaó

125 gramm liszt

fél csomag sütőpor

1 narancs reszelt héja /elhagyható /

Egy tálba beleöntjük az olajat, cukrot, tejet, vanília aromát, és beleütjük a 4 tojást. Kézi habverő segítségével jól elkeverjük.  Híg masszát kapunk.

A vaníliás részhez kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, és hozzáadjuk a cukros – tojásos keverék felét. Egy fakanál segítségével jól összedolgozzuk.

A kakaós részhez szintén kimérjük a lisztet, a kakaót, és a sütőport, belereszeljük a narancs héját, és elkeverjük. Hozzáöntjük a cukros massza másik felét, és ezt is jól elkeverjük.

Most jön a macerásabb része 🙂 A kakaós és a vaníliás tésztát beletöltjük egy – egy habzsákba. Vajazunk, lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.

A vaníliás masszából a forma közepére  nyomunk kb. egy kanálnyit. Utána jön a kakaós massza, ezt a vaníliás közepére nyomjuk…. és felváltva így szép sorban, míg el nem fogy 🙂 A lényeg hogy mindig a közepére nyomunk, az előző színre. A tészta szépen el fog terülni. Én nem tettem habzsákba, kanállal pakolgattam bele. Nem baj ha nem teljesen egyformák a körök, a végén szép lesz 🙂

DSC02198

 

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, mert minden sütő más!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!