Konyhabuli

Csirke tejszínes – chilis mártásban

 

DSC01528-001

A Nosalty-n találtam ezt a receptet, kicsit átalakítottam 🙂

Hozzávalók:

Csirkecomb /4 alsó, 4 felső, de ízlés szerint bármelyikből készíthető /

1 közepes fej vöröshagyma kockára vágva

1 csomag újhagyma, zölddel együtt /lehet póré hagyma is /

2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva

2 dl főzőtejszín

1 kisdoboz hámozott paradicsom konzerv / sűrű paradicsomlével is helyettesíthető/

Fűszerek: só, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, fél kávéskanál rozmaring , csilipaszta /ha nincs akkor csilipehely, vagy csiliszósz, de aki nem szereti a csípőset, el is hagyhatja /

A csirkecombokat papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk, és bekenjük a csilipasztával. Óvatosan bánjunk vele, mert nagyon erős!! Egy tűzálló tálba helyezzük a csirkecombokat.

Mélyebb serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat melegítünk, beledobjuk a kockára vágott hagymát, újhagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és kicsit megpirítjuk. Óvatosan sózzuk, mert a csirkecombok is sósak!! Ha kész, beletesszük a tejszínt, és a konzerv paradicsomot. / Ha hámozottat használunk, kicsit nyomkodjuk szét a fakanállal. Pár perc alatt összerottyantjuk . Ráöntjük az egészet a csirkére, és 200 fokra előmelegített sütőben bő egy óra alatt készre sütjük. Alufólia nem szükséges rá, mivel jó szaftos, nem ég meg, de azért figyeljük.

Tálalhatjuk rizzsel, vagy burgonyapürével.

Tőkehalfilé tejszínes – kapros mártással

 

Kép 415

 

 

Hozzávalók:

1 kg tőkehalfilé

kb. 5 dkg vaj

1dl fehérbor

2 evőkanál mustár

2 dl tejszín

fél csokor kapor

fél citrom leve

fűszerek: só, bors, majoránna, kevés rozmaring / el is maradhat /

 

A fagyasztott halfilét kiengedjük, majd jól leitatjuk róla a vizet papírtörlő segítségével. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat egy kevés olíva olaj kíséretében. Beletesszük a halfilét, megszórjuk egy kis majoránnával, dobunk mellé egy kis rozmaringot, majd rácsavarjuk egy fél citrom levét. Pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát. Vigyázzunk, mert könnyen szétesik. Ha kész, kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt vajat felöntjük a borral. Pár perc forralás után hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és sűrűsödésig forraljuk. A legvégén beledobjuk az apróra vágott kaprot.

Tálaláskor a halat meglocsoljuk az öntettel. Vegyes körettel, vagy ízlés szerint sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!