Konyhabuli

Sonkás – sajtos tekercs

 

Kép 952

 

Gyorsan összeállítható finomság akár reggelire, vagy egy tartalmasabb leves után is kitűnő! 🙂

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

1 dl tej + 2 dl víz

3 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

2 teáskanál só

4 dkg olvasztott vaj /ne legyen meleg! /

1 tojás + 1 a kenéshez

3 evőkanál olíva olaj /sima olajjal is helyettesíthető /

A töltelékhez:

20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag

Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető.

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük  az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig dagasztottam.

Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.

Megkenjük vékonyan a magos mustárral / ez el is maradhat /,  rászórjuk a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk, és a sütőlemezen még egy fél órát pihentetjük.

PicMonkey Collage

A tetejét vékonyan megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A végén 2-3 percet légkeveréssel sütöttem.

 

 

Sajtos brokkoli nyárs

Kép 115

 

 

Mondhatnám azt is hogy a panírozás leegyszerűsített módja, de ez így nem lenne igaz, hiszen itt ízeket pakolgatunk a nyársra 🙂

Azért szeretem többek között ezt az ételt is, mert a variációk száma végtelen… Készíthetjük pácolt húsokkal is, vagy bármilyen más zöldségfélével.

Hozzávalók:

brokkoli

camembert sajt / bármilyen sajt jó hozzá /

saslik pálcika

panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

 

A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, megtisztítjuk, majd sós vízben kicsit előfőzzük. Ne túl puhára, mert szétesik és nem tudjuk felhúzni a nyársra! A sajtot kockákra vágjuk.

Saslik pálcikára egy brokkoli – egy sajt ismétléssel szépen felpakolgatjuk 🙂 A pálca felesleges részét letörjük, hogy ne akadályozzon minket a továbbiakban. Szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Kukoricás rizzsel tálaltam, de bármivel  nagyon finom 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!