Konyhabuli

Bacon-ben sült rántotta

 

DSC01207

 

Gyors, finom, mutatós – talán ennyivel lehetne jellemezni ezt az egyszerű reggelit 🙂

Mindössze 3 dolog kell hozzá:

tojás

bacon

és egy muffin sütő

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.  A tojásokat felverjük, sót, borsot, szerecsendiót adunk hozzá. /ízlés szerint másképp is fűszerezhető /

A muffin sütő mélyedéseit körben kibéleljük a bacon szalonnával, majd beleöntjük a tojást. Háromnegyedig töltsük csak, mert a tojás szépen feljön. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk a tetejére.

Az előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. A széleit egy késsel meglazítjuk, és szépen kitudjuk emelni belőle.

Megszórjuk egy kis petrezselyemmel,  friss kenyérrel, és zöldségekkel tálaljuk 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Töltött bundás kenyér

 

tbk

 

 

Bizonyára sokunk asztalán sűrűn megforduló reggeli vagy vacsora a bundás kenyér. Gyorsan elkészíthető, laktató finomság, amit egy kicsit még fel is turbózhatunk 🙂

Hozzávalók:

kenyér / ne legyen túl vastag szelet /

bármilyen felvágott, vagy sonka

sajt

kevés vaj

tojás

olaj a sütéshez

Egy szelet kenyeret vékonyan megvajazunk, teszünk rá egy szelet felvágottat vagy sonkát, és egy szelet sajtot. Beborítjuk egy másik szelet kenyérrel, és egy kicsit összenyomjuk.

A szokásos módon tojásban megmártjuk, majd olajban kisütjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.

Egy bögre forró teával, friss paprikával, paradicsommal tálaljuk 🙂

Tekert virsli

 

Kép 455

 

 

Gyors és finom reggeli vagy vacsora. Tulajdonképpen annyira egyszerű, hogy receptet alig igényel 🙂

Hozzávalók:

virsli

bacon szalonna

leveles tészta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. /ha valamilyen sütit készítünk leveles tésztából, és marad ki, annak is tökéletes felhasználási módja 🙂 /Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 1,5 – 2 cm széles csíkokat vágunk belőle.

A virsliket egyenként betekerjük bacon-nel, majd mindegyikre tekerünk egy csík leveles tésztát. Csinálhatjuk úgy is hogy teljesen befedje a virslit, vagy a képen látható módon is.

Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Tulajdonképpen ennyi az egész recept 🙂 Pillanatok alatt kész, csak győzzük sütni a családnak 🙂 Majonézt, mustárt adhatunk mellé.

Mindent bele szendvicskrém

 

Kép 436

 

 

Van az úgy, hogy néha csak bambán lessük a hűtőt, hogy ezt is ennénk…. azt is ennénk… de ez sem kell…. az sem kell…. 😀 Ilyenkor fogjunk mindent, és szépen keverjünk ki egy finom szendvicskrémet belőle 🙂

Hozzávalók:

20 dkg májas /lehet májkrém is/

2 evőkanál vaj /vajkrém /

3 főtt tojás

kb 10 dkg bármilyen felvágott

1 fej lilahagyma

1-2 evőkanál mustár

annyi majonéz hogy jól kenhető, lágy krém legyen

só, bors

 

A hagymát és a felvágottat pici kockákra vágjuk, a tojást lereszeljük. Ezután tulajdonképpen csak annyi a dolgunk hogy mindent szépen összekeverünk 🙂 Mindenki saját száj íze szerint variálhatja az összetevőket.

Egy szelet pirítóssal, egy bögre forró teával, gyors és laktató reggeli vagy vacsora. 🙂

 

Töltött kenyértekercsek

Kép 199

 

 

A neten láttam nemrégiben egy képet erről a tekercsről, de nem tudom ki az eredeti ötletgazda 🙂 Mindenesetre köszönet érte, nagyon finom!! 🙂

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű toast kenyér / létezik a “normál” méretnél kicsit nagyobb, ha lehet olyat vegyünk hozzá /

sonka vagy bármi más felvágott

vajkrém, sajtkrém

tehetünk bele vékonyra vágott zöldségfélét is

tojás, zsemlemorzsa

 

A kenyérszeleteket sodrófával úgymond kinyújtjuk. Vigyázzunk hogy azért túl vékony ne legyen, mert a feltekerésnél szétszakadhat!

Kép 183

 

Én sajtkrémmel kentem meg. 1 tömlős sajthoz adtam kis csilit, pici fokhagymaport, borsot, és friss nem lévén, szárított petrezselyemzöldet.

Kép 190

 

Ezzel megkentem a kenyereket, majd sonkát, és egy vékony csík zöldpaprikát tettem rá. De tulajdonképpen fantáziánk szerint bármi lehet a töltelék, csak ne tömjük meg nagyon.

Feltekerjük jó szorosan, tűzzük meg egy fogpiszkálóval vagy hústűvel. Tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk. Lisztben nem kell!

Kép 194

 

Forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot. Sütés előtt volt amelyikből próbaképpen kiszedtem a fogpiszkálót, nem ment szét így sem.

Kitűnő reggeli vagy vacsora lehet, de akár feltétként is eltudom képzelni például spenóthoz.

Sonkás – zöldséges tojáskrém

Kép 150

 

 

Biztos sokaknak ismerős a helyzet, amikor a családtagok 5 percenként nyitogatják a hűtőt, és hiába van tele, a kérdés mindig ugyan az: de mit egyek??  Ha tíz dolgot felsorolsz Nekik, akkor sem jó semmi 🙂 Viszont ha van a hűtőben valami “kence” akkor csend van, és szó nélkül ürítik ki a dobozokat 🙂

Egyik ilyen kedvenc a tojáskrém. Nagyon jól variálható, mikor mi van éppen itthon. Pirítóssal, friss kenyérrel, vagy néha csak úgy magában ez mindig betömi az éhes szájakat 🙂

Hozzávalók:

6 darab főtt tojás

4 szelet gépsonka / vagy bármi más felvágott /

1 lila hagyma

fél paprika /ha kicsi akkor egy egész is bele mehet/

6-7 karika erős paprika /ha nem szeretjük a csípőset el is maradhat/

6 evőkanál majonéz

6 evőkanál tejföl

só, bors, 1 kávéskanál curry por

 

A tojásokat feltesszük főni, közben a sonkát és a zöldségeket nagyon pici kockákra vágjuk.

Kép 141

 

Belereszeljük a főtt tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt, fűszereket, és jól elkeverjük.

1-2 napig lezárt dobozban tárolhatjuk  hűtőben, de nálunk erre még nem volt példa 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!