Konyhabuli

Vegyes töltött hús

 

Kép 678

 

 

Bármennyire is megunhatatlan a “sima” rántott szelet, néha dobjuk fel egy kis töltelékkel 🙂

Az alapötlet most onnan jött, hogy egy rendezvényen kaptunk ajándékba szirupban eltett zöld diót. Ezt próbáltam most párosítani a hússal.

A sertésszeletek 3  féle töltelékkel lettek  felturbózva 🙂

1. Kolbásszal, sajttal töltött sertésszelet : A kolbászt karikára, a sajtot csíkokra vágjuk. A hús szélére tesszük a kolbász karikákat, rá a sajtot, majd felgöngyöljük.

2. Aszalt szilvával töltött sertésszelet: A fentebb leírt módon járunk el, csak itt a töltelék az aszalt szilva

3. Mozzarellával és zöld dióval töltött sertésszelet: A mozzarellát lecsepegtetjük, szeletekre vágjuk, a sziruptól lecsepegtetett diót szintén karikára vágjuk. Alulra sajt, majd a tetejére a dió, és felgöngyöljük.  Ebből készült egy olyan változat is, amibe került aszalt szilva is a dió mellé.  Kicsit tartottam tőle hogy milyen lesz benne az édes dió, de a mozzarella jól ellensúlyozta ezt.

A felgöngyölt húsokat a szokásos módon panírozzuk, majd kisütjük. Egy kis pihentetés után felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Rántott kelkáposzta csomagocskák

969938_636138459729586_254538293_n

 

 

Vannak bizonyos ételek, zöldségfélék, amik a “megosztó” kategóriába sorolhatóak. Ilyen a kelkáposzta is. Van aki imádja, van aki a szagát sem tudja elviselni 🙂 Ez a verzió az az arany középút 🙂 Van benne kelkáposzta, de mégsem az dominál benne a legjobban…..

Hozzávalók:

személyenként 2-3 kelkáposzta levél

sonka

sajt

kaliforniai paprika

panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

Ízlésünktől és fantáziánktól függően tulajdonképpen bármi más is kerülhet bele.

 

A kelkáposzta levelek vastag ereit kivágjuk, majd forró sós vízben 2-3 percig főzzük. Vigyázzunk, mert hamar szétfő! Tulajdonképpen csak az a lényeg hogy könnyen feltudjuk tekerni.

A levelek közepére tesszük jelen esetben a sonkát, sajtot, kaliforniai paprikát, két oldalát behajtjuk, majd felgöngyöljük.

Szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban kisütjük, papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük.  Nem fog szétesni, a panír szépen összefogja. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével, vagy sült burgonyával.

Töltött gomba

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Hozzávalók:

Személyenként 2-3 szép nagy csiperke gomba  /ezeket a mennyiségeket 12 db gombához írom /

1 csomag mexikói zöldségkeverék

2 db tömlős sajt /bármilyen ízű lehet/

gombánként 2-3 szelet szalámi, vagy kolbász

panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

 

A gombát megtisztítjuk, a tönkjét kiszedjük. A gomba belsejét egy kicsit kikaparjuk, hogy több töltelék férjen bele.

A zöldségkeveréket megfőzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a kikapart gombát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a gombafejeket, és mindegyik tetejét betakargatjuk 2-3 szelet szalámival, hogy a töltelék ne folyjon ki.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Köretként adhatunk hozzá rizst, sült burgonyát, vagy burgonyapürét.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!