Konyhabuli

Cukkinis – paradicsomos mártás húsgombóccal

cukkinis paradicsomos mártás húsgombóccal

 

 

Hozzávalók:

1 nagy vagy két kisebb fej vöröshagyma

2 db zsenge cukkini / karikára majd félbevágva /

2 gerezd fokhagyma

1/2 kg paradicsom /sűrített paradicsommal is helyettesíthető/

1/2 kg darált hús

széles metélt tészta

friss bazsalikom / ha nincs szárítottal is pótolható/

 

A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, majd kicsi gombócokat formálunk belőle, és kevés olajon mindkét oldalát átsütjük.

A tésztát megfőzzük.

Az apróra vágott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk, beledobjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, mert hamar megég, és keserű lesz. Utána mehet bele a cukkini, ezzel kicsit pirítjuk még, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pici oregánóval, és egy marék apróra vágott bazsalikommal. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a húsgombócokat, és ezzel is összerottyantjuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, friss bazsalikommal, és egy kicsi olíva olajat locsolunk rá. / Ez el is maradhat /.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!