Konyhabuli

Töltött cipó

531783_640067629336669_557712944_n (1)

 

 

Kis családom nagy kedvence ez a tölteléktől dagadozó gyönyörűség 🙂 Amellett hogy nagyon finom, praktikus is: a hűtőben kallódó maradék felvágottak, szalámik nagyon jól felhasználhatóak a megtöltésére. Tapasztalat, hogy az utolsó egy – két szelet, fene sem tudja miért, de mindig a hűtő mélyén köt ki 🙂

Vegyünk egy szép kerek cipót. A tetejét vágjuk le, majd a belét szépen kaparjuk ki, úgy hogy körben a szélénél maradjon benne kicsi. / A kiszedett kenyér belét megszáríthatjuk zsemlemorzsának, vagy lefagyaszthatjuk, és töltelékekbe felhasználható/. A cipó belsejét kenjük meg valamilyen szendvicskrémmel, vagy ha nincs akkor csak simán vajjal. Én currys tojáskrémmel kenegettem körbe /ez is felkerül hamarosan 🙂 / Utána rétegesen belepakolhatjuk a felvágottat, sajtot, paprikát, lila hagymát, szalámit…… tulajdonképpen bármit amit szeretünk, vagy ami éppen van otthon.

Utána visszahelyezzük a tetejét, majd folpackkal  szorosan körbe tekerjük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és tegyünk rá valami nehezéket . Tudom ajánlani a vaskos versesköteteket 🙂 Először kétes pillantásokkal méregettek ezért, de ma már  örülnek ha könyvet találnak a hűtőben 🙂

Kívánok jó étvágyat hozzá! 🙂

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!