Gyorsan összeállítható finomság akár reggelire, vagy egy tartalmasabb leves után is kitűnő! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 dl tej + 2 dl víz
3 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 teáskanál só
4 dkg olvasztott vaj /ne legyen meleg! /
1 tojás + 1 a kenéshez
3 evőkanál olíva olaj /sima olajjal is helyettesíthető /
A töltelékhez:
20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag
Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető.
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig dagasztottam.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük vékonyan a magos mustárral / ez el is maradhat /, rászórjuk a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk, és a sütőlemezen még egy fél órát pihentetjük.
A tetejét vékonyan megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A végén 2-3 percet légkeveréssel sütöttem.
Tetszik!!!
Nagyon finom enyhén füstölt sonkáva,l amit papir vékonyva szelve kicsit szalonnásan rá pakolva.Kitünő az ize ,zamata és lágy finom.A mustár és egyéb minden marad.
Jó étvágyat.