Konyhabuli

Forró csokoládé por

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Az éjjel megvilágosodtam 😀  Nem veszek több forrócsoki port, elkészítem. Na jó, ebben segített az is hogy épp ezt készítettek az egyik főzős műsorban 🙂 Arányokat nem mondtak, így ezt én kísérleteztem ki, és 1-2 dolgot adtam még hozzá. A végeredmény kiütötte a nyeregből a bolti testvérét 🙂

Hozzávalók:

10 dkg jó minőségű kakaópor /cukrozatlan /

10 dkg étcsoki  /legalább 60-70%-os kakaótartalmú /

10 dkg cukor + én adtam hozzá 3 evőkanál barna cukrot is

5 dkg étkezési keményítő /ettől lesz selymes/

1 teáskanál fahéj

1 kávéskanál cayenne bors /elhagyható, de nagyon finom aromát ad neki, “meleggé” teszi /

fél vaníliarúd  / vagy vaníliás cukor /

 

A kakaót beleszitáljuk egy keverőtálba,  majd a többi hozzávalót is beletesszük. A csokit nagyon apróra reszelve! Jól összekeverjük, sőt én egy zacskóba is beletettem és összeráztam, hogy minden elkeveredjen benne. Tulajdonképpen ennyi 🙂  Jól záródó befőttes üvegben tároljuk.  Az ízesítőkkel lehet variálni, ki hogyan szereti. Ebből a mennyiségből egy normál befőttes üvegnyi lett.

Egy díszesebb üvegben, szépen becsomagolva praktikus, és szerintem nagyon értékelhető ajándék lehet például karácsonyra is 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mónika Benkő says:

    Szia! Szeretném negkérdezni, hogy mennyit szoktál tenni egy pohár tejbe? 🙂 Köszönöm.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!