Nem hiszem hogy sok ember van aki nem szereti a palacsintát 🙂 Legyen az lekváros, túrós, diós, nutellás, kakaós….. “nem lehet megunni” kategória 🙂
Ezt a változatot régóta készítem, és bizony kiszorította itthon a “normális” palacsintát 🙂 A tésztája majdnem olyan mint a piskóta.
Hozzávalók:
1 bögre liszt /2 dl a mérce /
1 bögre tej
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici olaj a kisütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb. 15 cm-es köröket formázunk.
Ízlés szerint megtöltjük. Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztos hogy perceken belül el fog tűnni 🙂
én is csináltam. de én két adagot. nagyon finom és gyorsan el lehet késziteni. köszönöm a receptet
Ez a recept a nagymamám “CSÚSZTATOTT Palacsintája”. A felvert tojásfehérjétől habos lesz a tészta. Csak az egyik oldalát kell megsütni, îgy, ha feltekerjük, olyan lesz a belseje, mintha krémes lenne! Fantasztikus!
Sziasztok!
Ma megláttam, és az imént meg is csináltam 🙂 Köszönöm a receptet 🙂 nem csináltam semmit másképp nagyon finom lett. Pont annyi adag ami 2 embernek bőven elég , frissen el is fog fogyni .. Köszönöm a receptet még egyszer, igazán finom lett 🙂 nem klasszikus palacsinta.. annál sokkal finomabb, jobb tésztájú , tartalmasabb 🙂 Szép estét!
Elkészítettem a recept szerint és nagyon tetszett a férjemnek is és nekem is. Egyáltalán nem ragadt le, széles késsel alányúlva simán meg lehetett fordítani. Savanykás szilvalekvárral isteni volt a kissé édesebb tésztája. Így szuper a recept, ahogy van. Köszönöm szépen!
Köszönöm, Én is kipróbáltam, mint ffi -szakács- igaz eddig csak a sülteket próbáltam, de megérte. Jó volt olvasni a kommenteket, mert a cukorral, valamint a tej, szódavíz aránnyal én is a leírtak szerint jártam el.
Kedves Szilvia! 🙂
Nagyon sajnálom hogy nem sikerült a palacsinta, még nem volt ilyen panasz, pedig nagyon sokan elkészítették már… Én egy kenőecsettel beolajozom a palacsintasütőt minden palacsinta előtt, ugyan úgy mint a rendes palacsintánál, és alacsony lángon sütöm, hogy szépen átsüljön. A sűrűségét pedig a felvert tojásfehérje lazítja, így a merőkanál aljával szépen el lehet igazítani. és mivel mi eléggé édes szájúak vagyunk, néha a cukor még több is +1 kanállal 🙂 De örülök hogy a második adag az sikerült! 🙂 Szép napot 🙂
Ma kipróbáltam a receptet és én nem vagyok megelégedve vele. Szinte hihetetlen, hogy én vagyok az egyetlen, akinek nem lett vele sikere. Első ránézésre is furcsállottam pár dolgot, ezért óvatosan csak egy adagot kevertem be. Ugyanis, Édesanyám szakács és ő azt tanította nekem, hogy minél több a cukor a palacsintában, annál könnyebben leragad, megég.Na, ebben aztán van rendesen, 2 evőkanál és egy csomag vaníliás cukor. Arról nem is beszélve, hogy nem vagyok egy diéta-maca, de az már durván sok pár darab palacsintába és még ezután jön bele a töltelék. Ennek okán én csak egy nem egész ek. cukrot tettem a vaníliás mellé. És még így is borzasztóan leragadt és odaégett. A másik, hogy az 1 bögre liszt- 1 bögre tej arány olyan hihetetlen sűrű tésztát eredményez, amit akárhogyan is próbálkoztam, nem tudtam elegyengetni a serpenyőben. Nem akartam elsőre feladni, a második adagnál 1 bögre liszthez 3 dl tejet tettem és csak 1 cs. vaníliás cukrot, semmi többet. Így már jó lett! 🙂
jól néz ki.. ki kéne próbálni… 😀
Ma elkészítettem én is és nagyon nagy sikere lett.
Három adagot kevertem be és 16 db palacsintám lett belőle.
Köszönöm a receptet:))
Az enyémek ilyenek lettek:
http://bibimoni.blogspot.hu/2014/01/bogres-palacsinta.html
Holnap lesz a napja hogy kipróbálom…nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lehet.
mi egymásra szoktuk rakni mint a tortalapokat olvasztott étcsoki középen meg lekvár a tetején a végén ujra csoki . úgy szelem mint a tortát
Ma elkészítettem a palacsintákat, rögtön tripláztam és 16 db palacsintám lett.
Nagyon finomak lettek és nagy előnye hogy gyorsan és könnyen elkészíthetőek.
Köszönöm szépen a receptet:))
Az enyémek ilyenek lettek:)
http://bibimoni.blogspot.hu/2014/01/bogres-palacsinta.html
A tésztájába ajánlom én is egy kevés olajat tenni de az elsőnél feltétlen be kell olajozni a teflon sütőt.Ha szódavizet rakunk bele a tejnek csak a felét tegyük nem fog szakadni ,de könnyebb a tészta.
Most lett kész és tényleg nagyon finom. Pont egy köztes a pancake és a palancsinta között. Én is csináltam egy fahéjas-almás valtozatot és az is nagyon finom lett. Fél liter tejből (ami nálam dupla adag mert 1 cup=250 ml) 19 darabot sikerült kisütnöm. Érdemes kipróbálni:)
nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!
varázslatos!!!!!!!!!!!
szuper finom!most lettem vele kész…..
A palacsintába 1/4 sütőport szoktam tenni. Egyébként ha sütök, akkor majdnem 70-80 dkg liszt, fele buborékos ásványvíz, fele tej, kb.1 dl olaj nálunk az adag,és így olyanok, mint a fényképen….,ja és közepes a gáz lángja. Nagyon fini- fana !
Holnap nagy nap lesz kis unokámmal ki probáljuk
Nagyon finom de nekem 5db lett egy adagból!
Most lettem kész vele, dupla adaggal kezdtem es csak 12 palacsinta lett belőle. Ajánlom egy adaghoz hozza se kezdjen senki, egyébként nagyon finom es könnyű a tésztája.
Szuper finom! Csináltam többféle variációban is,de mindegyiket gluten mentes liszttel: tettem a tésztájába kis fahéjat , a végén, az utolsó pár darab tésztájába pedig kókusz reszeléket.
Ma elkészítettem. Azt hiszem, hogy háromszoros adagot fogok legközelebb, ez valami isteni finom ! Szeretjük a palacsintát, a piskótát is, a palacsintát én csak és kizárólag tejjel készítem és jó vastagokat sütök belőle. De ez…! Picifijam 4 darabot evett meg belőle együltő helyében ! Ma még sütnöm kell 🙂
Huhúúúúú! Délutáni kajának nagyon jó. Hajnali reggelinek a maradék kakaós pedig fenséges. Ebédig nincs gond. KÖSZI.
Holnap kipróbálom remélem sikerrel járok!!! Nagy palacsinta imádók vagyunk!!!!!!!!
Ez a klasszikus ” Bécsi császármorzsa” receptje, csak ott sütés közben már szét kell vagdosni és mazsolát is tesznek bele.(végén málnaszörppel és porcukorral tálalják). De így is finom lehet, kipróbálom! 🙂
Kedves Zsuzsanna! 🙂 A receptben leírt mennyiségű liszt nekem elég szokott lenni bele. Próbáld meg hogy alacsonyabb lángon sütöd, lehet hogy az alja hamar megsül, ezért marad a teteje folyós.
Én is megcsináltam az íze nagyon finom, de nekem egy kicsit szerintem híg lett a tészta, mert elég nehéz volt megfordítani, mert a teteje még nagyon folyós volt, de az alja már kezdett pirulni. Én kicsiket csináltam,( nem tekertem össze), mert a folyósága miatt így is nehéz volt forgatni ha nagyobb lett volna a kör akkor szerintem még nehezebb lett volna. Lehet kicsit több lisztet kellett volna bele tennem?
elkészitettem a Bögrés palacsintát én is !!!! mondhatom ebből az adagból jóindulattal 8 palacsintát sikerült sütnöm…szerintem a hozzávaló kicsit kevés ..ha valaki megakarja sütni már az elején kezdje dupla adagot bekeverni !!!!
Most készült el ,nagyon finom a tésztája.Mindenkinek ajánlom.
szerintem a cukor nem sok egyáltalán …az a 2 kanál cukor nem ok arra hogy odaragadjon …valami más lehet a probléma !!!
Ki fogom próbálni,biztos finom.
Kedves József, a hiba nem a tésztában van. Javaslom 1 csepp zsiradékot tegyél minden palacsinta alá és reméljük akkor nem fog leragadni. Sok sikert!
probald ki eszt:
3 dcl tej,2 dcl víz,1 dcl olaj-és már a sutésnel nem kel
2 tojás,20 dkg sima liszt,csipetni só,1 vaníliás cukor-tobb nem kel-nem fog ragadni.
Az kezdetnél egy kis olaj,és utánna már nemkel-kb 12 db lesz belole/fug a vastagságtol/
ha kihagyod a cukrot,lehet nem édessen is fogyasztani
Szia-Zolo
Vagy olvasztott vajat, vagy olajat a tésztába sem árt tenni. 🙂
Kedves József Somogyi! Talán próbáld meg kevesebb cukorral, nekem akkor szokott a palacsintatészta leragadni, ha több cukrot teszek bele.Igaz ezt a változatot még nem csináltam meg, csak a hagyományos palacsintát sütöttem.Nekem ez volt a probléma, ha több volt a cukor benne.
Jol néz ki valoszinü holnap sütés ezerel
Kedves Diána! 🙂 Egy adagból kb. 12 palacsinta jön ki, de ez függ attól is hogy mennyire vastag. Én javasolnám a dupla adagot 🙂
Üdvözlöm!
Megszeretném kérdezni egy adagból hány db palacsinta jön ki? Mert ennek függvényében kavarnám be:-))
Köszönöm válaszát!
Kedves József! 🙂 Sajnos nem tudom mi lehetett a probléma, ami miatt nem sikerült. Sokan kipróbálták már a receptet de ilyen visszajelzés még nem jött. Én szilikon ecsettel szoktam egy kicsit átkenni a palacsinta sütőt, és nem túl nagy lángon sütöm.
Na ezt kikell probáni!
Nagyon jó!
Na nekem nem sikerült. Letapad a teflon sütőre és csak szénné égve tudom felkaparni. Akkor sem lehet felszedni, ha a sütőt olajjal meglkenem.
Ki fogom próbálni,sztem hasonlít a csúsztatott palacsintára,azt szoktam készíteni
Ki próbálom!!!!!!!!!!!!
köszi
Ki próbálom.Izgalmas változatok vannak.
Jolnézki, ki próbálom
Kis sütőport szoktam bele tenni avval nekem jobban sikerült. Nagyon finom kicsit vastagabbra sütőm.
Jó étvágyat!
Ki próbálom !!
Jó ötlet köszi, hétvégén megpróbálom!